Massu Lauhaolo – Kujeileva tonttu

Ei nimestään huolimatta ole mikään lauhkea lammas. Tässä on nimittäin tonttu, jota kilteimmätkin lapset kaihtavat. Massu Lauhaolo on omissa oloissaan viihtyvä, mutta eritoten pikkujouluaikaan ihmisseuraan hakeutuva kujeileva tontun kuvatus. Hänen vitsinsä saavat paatuneimmankin sanasepon posket punottamaan. Massun terävä kieli kirvoittaa kyllä kaikki olemaan entistä kiltimpiä varsinkin joulun alla. Saattaapa Massu nenänpunoituksen myötä innostua laulamaan joululauluja, joita ei pukille kannata aattona toistaa. Massu Lauhaolon ohjelma koostuu erilaisista jouluaiheisista vitseistä. Erityisen hyvin Massun läsnäolo sopii firman pikkujouluihin, joissa hurttiakaan huumoria ei ujostella. Ohjelman pituus ja tarkempi sisältö voidaan sopia tapauskohtaisesti.

Taavetti Paljakka – Eräopas

Teillä on ainutlaatuinen tilaisuus tavata taivaan vanha eräopas Taavetti Paljakka, tiettömien taipaleiden kruunaamaton kuningas, yöttömän yön väsymätön vaeltaja, ikiroudan taantunut tallaaja, revontulten rauhaisa rakastaja, pakkasen panema kurttuinen isäntä. Taavetti kertoo enemmän tai vähemmän opettavaisia tarinoita, jakaa uskomattomia neuvoja eränkävijöille, ja tietenkin hän kastaa vieraiden nenänpäät pakkasen puremaa ehkäisevällä linimentillä. Intoutuupa Taavetti silloin tällöin kirvoittelemaan äänijänteitäänkin, kitaransa säestämänä. Taavetti jättää mieliinne taatusti pysyvän muiston herttaisen yksinkertaisella olemuksellaan. Ohjelma soveltuu hyvin piristämään ja nostattamaan illanistujaisten tunnelmaa tai lopettamaan kokouspäivän, siirtäen teidät rentouttavampiin tunnelmiin. Sisältö muodostuu Lapin tarinoista, vitseistä, kaskuista, laulusta ja ennen kaikkea tilannekomiikasta. Taavetti ei ole yksinoikeutettu esiintyjä, vaan pyrkii interaktiiviseen kanssakäyntiin yleisön kanssa. Ohjelman sisältöä pyritään muokkaamaan asiakkaalle ainutlaatuiseksi, tästä syystä otammekin toiveita mahdollisista jutun aiheista vastaan, sekä mieluusti nostamme yleisöstä esiin jonkun haluamanne henkilön. Ohjelman pituus vaihtelee lyhyestä 15 minuutin pyrähdyksestä aina tunnin mittaiseen hauskuutukseen. Halutessanne Taavetti voi esiintyä useamman kerran illan aikana, esittäen lyhyitä spotteja, jotka keventävät kivasti tunnelmaa.

Per ”Pärre” Saukko

Pärre on legendaarinen, värikäs Lapin jätkä, jonka elämä on Etelä-Suomesta, aina Kuuban kuumien öiden kautta johtanut elämään revontulien ja yöttömän yön loisteeseen. Pärre on sanavalmis ja suulas kulkuri, joka mieluusti liittyy seuraan kun kuulevia korvia löytyy. Pärre kertoo tarinoita värikkään elämänsä varrelta, sekä ilostuttaa kuulijoita soitolla ja laulullaan, johon kaikki ovat tervetulleita liittymään. Aitona ihmisystävänä Pärre tarjoilee vierailunsa aikana naukun tai kaksi juomalaulun siivittämänä. Ohjelma sopii hyvin erilaisiin illanistujaisiin, illallistilaisuuksiin, pikkujouluihin, syntymäpäiville, polttareihin ja häihin. Ohjelma sisältö perustuu Pääosin Lappi-aiheisiin kaskuihin ja lauluihin. Sisältö hiotaan yleisön mukaan. Tyyliltään ohjelma on huumoripitoista, interaktiivista kanssakäymistä yleisön kanssa. Halutessanne ohjelmaan voidaan lisätä kaskuja tai lauluja toiveittenne mukaan. Lisäksi on mahdollista huomioida yleisön joukosta erityisesti tiettyjä henkilöitä. Mikäli haluatte, Pärre voi jakaa yleisölle drinkkinsä nimillä varustetuista snapsi-kuksista, jotka jäävät osallistujille muistoksi.

Joulupukki

Kaikkihan tietää, että aito ja ainoa Joulupukki asuu Korvatunturilla, joka ei ole kovin kaukana Saariselän kairoista. Tästä johtuen Joulupukki on usein nähty vieras Saariselällä ja sen lähialueilla joulun ulkopuolellakin. Ei ole ollenkaan mahdottomuus ettei Joulupukki vierailisi teidänkin seurassa vaihtamassa kuulumisia ja kenties tuomassa jotain pientä tuliaista ja esimakua joulusta. Ohjelmana Joulupukki sopii miltei tilanteeseen kuin tilanteeseen. Joulupukin vierailu voidaan järjestää haluamanne rungon mukaisesti. Ohjelman kesto voidaan sopia 10 minuutista yli tunnin mittaisiin ohjelmiin.